Διεκόπη εκ νέου η δευτεροβάθμια δίκη του 57χρονου φερόμενου ως αρχηγού της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, ο οποίος συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια παράλληλης αστυνομικής επιχείρησης σε Ελλάδα και Γαλλία και σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος των γαλλικών διωκτικών αρχών.
τελευταια νεα απο ιωαννινα
διαφορα φοιτητη με σπουδαστη
Ο γεωργιανής καταγωγής κρατούμενος, γνωστός και ως «Λίπος» επρόκειτο να δικαστεί σήμερα (02/05) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παλιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, το 2013, σε κάθειρξη 14 ετών.
Ο ίδιος όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με τους συνηγόρους του, μεταφέρθηκε το από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» λόγω προβλήματος υγείας.
Κατόπιν τούτου, οι δικαστές αποφάσισαν να διακόψουν τη δίκη για τις 14 Μαΐου, ενώ ζήτησαν από το παραπάνω νοσηλευτικό ίδρυμα να τους διαβιβάσει έγγραφα αναφορικά με την ασθένειά του και το χρόνο νοσηλείας.
Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, τα προβλήματα υγείας συνδέονται με την ήδη αναγνωρισθείσα αναπηρία, στην οποία ο 57χρονος έκανε επίκληση προ τριετίας, όταν έγινε δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί με όρους, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη διακοπή που αποφάσισε το συγκεκριμένο δικαστήριο, ύστερα από εκείνη την περασμένη εβδομάδα.
Στην προηγούμενη ο κατηγορούμενος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και οδηγήθηκε από τη δικαστική αίθουσα στο νοσοκομείο - επρόκειτο πάλι για το «Παπαγεωργίου» - για να επιστρέψει λίγες ώρες αργότερα στα Διαβατά.
Να σημειωθεί, ότι σε συνέχεια του διεθνούς εντάλματος (βάσει του οποίου συνελήφθη), οι Γάλλοι ζητούν την έκδοσή του ώστε να τον δικάσουν για εγκληματική οργάνωση την οποία κατηγορείται ότι διηύθυνε από την Ελλάδα και η οποία διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, κατηγορείται, επιπλέον, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται φαίνεται ότι τελέστηκαν μετά την αποφυλάκισή του και συγκεκριμένα μετά το 2016. Για την έκδοσή του ή μη θα αποφανθεί το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
ελληνικη ζωγραφικη 19ος αιωνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου